Esittelyssä Bio-Kult: vahva ja monipuolinen probiootti

Maitohappobakteerit – vahvistavat suoliston hyvää bakteerikantaa

Suurin osa meistä ovat varmasti kuulleet, että pitää syödä maitohappobakteereja ennen matkaa tai antibioottikuurin yhteydessä. Maitohappobakteereilla suolisto pysyy kunnossa ja vatsa voi hyvin sillä maitohappobakteerit myötävaikuttavat rikkaaseen suolistoflooraan. Se edistää ja on keskeinen ravinteiden imeytymisen, immuunijärjestelmän ja hormonien kannalta ja estää haitallisten bakteerien kasvua. Suolen bakteerikanta on monimuotoisuudeltaan tärkeä sekä suoliston että koko terveyden kannalta.

Maitohappobakteerien vaikutusta on tutkittu todella paljon. Mutta vielä emme tiedä aivan kaikkea ihmisen suolistosta ja kaikista sen tehtävistä ja mahdollisuuksista. Sanotaan muun muassa, että suoliston bakteerikanta vaikuttaa mielenterveyteen. Se on varmasti todellakin näin! Sanotaan, että meillä on toiset aivot suolistossa. Se johtuu siitä, että suolistossa on noin 100 miljoonaa hermosolua. Se on vähintään yhtä paljon kuin koko selkäytimessä. Suolistossa asustaa noin tuhat bakteerilajia. Niiden muodostamalla mikrobistolla on iso rooli ihmisen terveydelle.

Maitohappobakteerit ovat tutkitusti yhteydessä parempaan terveyteen. Turun yliopiston lastentautiopin professori Erika Isolaurin työryhmä on pystynyt osoittamaan tutkimuksissaan, että allergiariskiperheissä raskauden aikana nautitut probiootit vähentävät lapsen riskiä sairastua allergioihin ja hengitystieinfektioihin.

Tutkimusta tarvitaan lisää. Tiedetään, että ruoka, joka pitää suoliston mikrobiston tyytyväisenä, on hyödyksi myös aivoille. Nykyään maitohappobakteereja on lisätty joihinkin elintarvikkeisiin, esim. jogurtteihin ja moniin muihin maitotuotteisiin.

Mitä terveyshyötyjä maitohappobakteereista on ja mistä niitä saa? 

Suolisto vaikuttaa terveyteemme monin tavoin. Suoliston mikrobistoon voi itse vaikuttaa. Ympäristöllä ja perimällä on, tottakai, myös vaikutuksensa, mutta suolistomme hyvinvointi on paljon kiinni myös valinnoistamme ja ruokavaliosta.

Suolistobakteereilla on myös tärkeä tehtävä immuunijärjestelmän toiminnassa, sillä terve ja tasapainoinen bakteerikanta suolistossa estää taudinaiheuttajien leviämisen. Suoliston bakteerikanta auttaa myös hivenaineiden, kuten kalsiumin ja magnesiumin imeytymisessä. 

Ostaa voi ja itse myös valmistaa, probioottisia ruokia, perinteisiä hapatettuja elintarvikkeita kuten esim. hapankaali, jotka sisältävät maitohappobakteereita valmistusprosessin vaikutuksesta.
Nyt niin suosittu Kombuchaon terveellinen juoma, joka sisältää luontaisesti suolistoa helliviä maitohappobakteereja.

Anna tukea hyville bakteereille ja vatsalle

Suoliston ongelmiin ja suoliston kuntoon voi itse vaikuttaa paljon tekemällä parempia valintoja. Pitämällä huolta suoliston hyvinvoinnista hoitaa samalla omaa terveyttyä ja niin tärkeitä asioita kuten stressitasoja, aivoja ja mielentilaa.

  • Vältä nopeita hiilihydraatteja
  • Syö enemmän kuitua (esim. purjosipuli ja kaali sisältää paljon kuitua). Kun syöt runsaasti kuitua, pidät ruoansulatuksen kunnossa.
  • Syö terveellisiä hiilihydraatteja kuten vihanneksia ja juureksia.
  • Pureskele kunnolla ja yritä syödä hitaasti
  • Jos juot ruokailun aikana, juo vain vähän ja ota tavaksi juoda enemmän ruokailujen välissä
  • Hyödyllisiä luonnollisia tuotteita suoliston tueksi ovat esimerkiksi inkivääri, kurkuma, kelta- ja punasipuli, aloe vera -mehu ja piparminttu. 
  • Syö probioottisia ruokia säännöllisesti.

Suosittelemme: Vahva ja monipuolinen Bio-Kult Probiootti

’Bio-Kult Probiootti sisältää monipuolisen lajitelman maitohappobakteereita. Vahva ja erittäin monipuolinen valmiste, jossa on 14 eri maitohappobakteerikantaa. Yksi kapseli sisältää vähintään 2 miljardia maitohappobakteeria. Ei vaadi kylmäsäilystä. Ravintolisä.
Bio-Kult Probiootti sisältää vähintään 2 miljardia maitohappobakteeria/kapseli, joka vastaa 10 miljardia maitohappobakteeria/gramma. Vahvuus taataan parasta ennen -päiväykseen saakka. Bio-Kult on gluteeniton ja sopii kasvissyöjille.

Annostus
Aikuisille 1-2 kapselia päivittäin ruokailun yhteydessä. Kapselit voidaan nauttia kokonaisina tai avata ja sekoittaa ruoan joukkoon.

Alle 12-vuotiaille puolet aikuisen annoksesta. Antibioottikuurin aikana 4 kapselia päivässä. Suositellaan nautittavaksi eri aikana kuin antibiootit. Jatka kapseleiden nauttimista 2 viikkoa kuurin jälkeen.

Matkan aikana: aloita kapseleiden nauttiminen viikkoa ennen matkaa, matkan aikana 4 kapselia vuorokaudessa ja jatka vielä viikko matkan jälkeen.

Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Tuote on säilytettävä lasten ulottumattomissa.

Lisätiedot

Ainesosat 
maitohappobakteerit (Bacillus subtilis PXN 21, Bifidobacterium bifidum PXN 23, Bifidobacterium breve PXN 25, Bifidobacterium infantis PXN 27, Bifidobacterium longum PXN 30, Lactobacillus acidophilus PXN 35, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus PXN 39, Lactobacillus casei PXN 37, Lactobacillus plantarum PXN 47, Lactobacillus rhamnosus PXN 54, Lactobacillus helveticus PXN 45, Lactobacillus salivarius PXN 57, Lactococcus lactis ssp. lactis PXN 63, Streptococcus thermophilus PXN 66), selluloosa (sidosaine), kasviselluloosakapseli.

Sisältää jäämiä soijasta ja maitotuotteista.

Ravintoaineet / vuorokausiannos (1 kapseli)

Vähintään 2 miljardia maitohappobakteeria, joka vastaa 10 miljardia maitohappobakteeria per gramma.
Vahvuus taataan parasta ennen -päiväykseen saakka.

Allergiat 
Laktoositon
Gluteeniton
Makeuttamaton

Valmistusmaa 
Iso-Britannia

Säilyvyys avaamattomana 
viileässä, auringonvalolta suojattuna, kuivassa

Säilyvyys avattuna 
viileässä, auringonvalolta suojattuna, kuivassa

Maahantuoja/markkinoija 
Makrobios Oy

Paino
0.044 kg

Arvostelu johon yhdymme täysin:

”Luottotuote jo vuosia. Olen kokeillut monia probioottisia valmisteita ja tämä on ainoa joka toimii itselläni ja eron oikeasti huomaa.”

Bio-Kult ja paljon muita probioottisia tuotteita löytyy monesta verkkokaupasta. 
Napsauta kuvaa alla niin pääset suoraan Bio-Kult tuotteeseen.