TOP 10 teetä nukahtamiseen ja hyvään uneen

Jos iltaisin on vaikeaa rentoutua ja löytää rauha, voi olla hyvä idea nauttia kupillinen rauhoittavaa iltateetä ennen nukkumaanmenoa. Yrttiteetä on aikojen saatossa käytetty kaikkialla maailmassa luontaisena unilääkkeenä. Yksi esimerkki on kamomillatee. Modernit tutkimustulokset vahvistavat myös yrttiteen suotuisat vaikutukset uneen. Valitettavasti noin 30% ihmisistä kärsivät uniongelmista ja kokevat, että nukahtaminen on vaikeaa ja/tai eivät saavuta laadukasta syvää unta, joka on meille niin tärkeää. Iltatee ei itsessään tuo hyvää unta luoksesi. Moni asia voi  vaikuttaa nukahtamiseen ja unen laatuun. Stressi ja ahdistus lisääntyy kun uni ei tule. Riittävä uni ja palautuminen on kuitenkin äärimmäisen tärkeää jaksamisen, terveyden ja elämänlaadun kannalta, joten vaikeuksien selättämiseen on syytä panostaa. Kärsitkö univaikeuksista? Silloin kannattaa ehdottomasti kokeilla joitain näistä kymmenestä hyvän yön teestä. Testasimme ja esittelemme ilta teet nyt tässä artikkelissa. Jos ongelmat jatkuvat iltatee -kokeilun jälkeen kannattaa ehdottomasti hakeutua terveyden ammattilaisen vastaanotolle. Esimerkiksi ’Puhti.fi kautta terveystarkastukseen. 

1. Pukka: Night Time tee, luomu

Pukka Night time rauhoittava iltatee sisältää rauhoittavia yrttejä, jotka auttavat sinua saaman paremmin unenpäästä kiinni. Luontaisesti kofeiiniton ja maukas tee iltahetkiin.

Tämä rauhoittava iltatee sisältää rauhoittavia luomuyrttejä, jotka auttavat sinua rauhoittumaan ja nukahtamaan. ’Pukka Night Time -tee sisältää muun muassa rauhoittavaa kaurankukkaa, laventelia ja kamomillaa. Nauti ihanasta iltateestä!

Kommentit:

 • Se toimii!
 • Yksi ehdoton suosikki.
 • Auttaa ehdottomasti parempiin yöuniin.

Alkuperä: Iso-Britannia

Pakkauskoko: 20 pussia / 20 g

Ainesosat: Kauranversokukka 30 %*, lakritsanjuuri*, kamomillankukka*, laventelinkukka 14 %*, limetinkukka 10 %*, valeriaananjuuri*, tulsinlehdet*.
*=luomu

Huom! Sisältää lakritsia – kohonneesta verenpaineesta kärsivien henkilöiden on vältettävä tuotteen liiallista nauttimista.

2. Pukka: Relax tee, luomu

’Pukka Relax -tee sisältää kamomillaa, kaurankukkaa ja lakritsijuurta, jotka auttavat sinua hiljentymään ja rauhoittumaan. Nauti kupillinen iltaisin.

Kommentit:

 • Paras tee ikinä!
 • Hyvä. Hieman lakritsin makua havaittavissa.
 • Maku on miellyttävä ja rauhoittava. Pidän kovasti. 

Alkuperä: Iso-Britannia

Pakkaus: 20 pussia / 40 g


Ainesosat: Makea fenkolin siemen* 24%, kamomilla* 18%, lakritsanjuuri*, kauraversonkukka*, kardemumma*, inkivääri*, rohtosalkoruusunjuuri* 10%.
* = Luomuviljelty


Huom! Sisältää lakritsia – kohonneesta verenpaineesta kärsivien henkilöiden on vältettävä tuotteen liiallista nauttimista.

3. English Tea Shop: Sleepy Me tee, luomu

’English Tea Shop Luomu Sleepy Me Tee on luonnollisesti kofeiiniton tee. Se on sekoitus kamomillaa, laventelin nuppua, humalanlehteä, rohtovirmajuurta sekä sitruunamelissaa.

English Tea Shopin Wellness -tuotesarja on täysin luonnollinen sekä luonnonmukainen tuotesarja ilman lisäaineita. Luonnon parhaat yrtit, mausteet, hedelmät sekä kukat on tässä sekoitettu parhaaksi mahdolliseksi yhdistelmäksi.

Kommentit:

 • Ei olisi ilman tätä teetä. Nukun hyvin.
 • Karvas jälkimaku. En taida ostaa uudestaan.
 • Hyvää hunajan kanssa. Sopii myös jääteeksi.

Alkuperä: Iso-Britannia

Pakkaus: 20 pussia / 30 g


Ainesosat: Kamomilla* 62%, laventelinkukka* 12%, humalanlehti* 11%, valeriaananjuuri (rohtovirmajuuri)* 11%, sitruunamelissa* 4%. 
* = Luomu

4. Nordqvist: Uni-Jukka tee

Nordqvist_Uni-Jukka_tee

’Uni-Jukka -rooibos tee on rauhoittava yrttijuoma, joka sopii nautittavaksi ennen nukkumaanmenoa. Uni-Jukka -yrttijuomassa maistuvat lempeästi mm. kamomilla, vanilja ja aloe vera -aromit. Uni-Jukka -tee kuuluu Nordqvistin Feel Good tuotesarjaan. Tuotteet ovat Rainforest Alliance -sertifioituja eli ne on tuotettu kestävän kehityksen mukaisesti.

Kommentit:

 • Rauhoitti ja rentoutti kivasti, joten sopii ainakin minulle takuuvarmaksi uniteeksi.
 • Ihanan makuinen!
 • Rooibos tee on lemppari. Pehmeä ja vatsaystävällinen.

Alkuperä: Etelä-Afrikka

Pakkaus: 20 pussia / 35 g


Ainesosat: rooibos, kamomilla, kaneli sekä vanilja-, kaneli- ja aloe vera -aromit.

5. Celestial: Sleepytime tee

Tämä rakastettu yrttitee saa lohduttavan tuoksunsa ja täydellisen tasapainoisen makunsa yrttisekoituksesta joka sisältää herkkä kamomillaa, viileää piparminttua ja tuoretta sitruunaruohoa. ’Celestial Sleepytime Classic -tee on hyvä valinta päivän päätteeksi!

Kommentit:

 • Tykkäsin. Ostan lisää.
 • Maistui hammastahnalle. En pitänyt.
 • Hyvä mintun maku. Ei auttanut saamaan unta.

Alkuperä: Yhdysvallat

Pakkaus: 20 pussia / 29 g


Ainesosat: kamomilla, viherminttu, sitruunaruoho, lehmuksenkukka, karhunvatukanlehti, appelsiininkukka, orapihlajanmarja, ruusunnuppu.

6. Celestial: Sleepytime Extra tee

Hyvän terveyden perusta on hyvin nukuttu yö. ’Celestial Sleepytime Extra -tee sisältää valerianaa, kamomillaa, lehmuksenkukkaa ja muita iltahetkeen sopivia yrttejä.

Celestial Seasonings -teen herkulliset maut saadaan suoraan luonnosta: marjoista, hedelmistä, juurista ja mausteista. Tee ei sisällä keinotekoisia aromeja, säilöntaaineita eikä muita keinotekoisia aineita. Teesarjan valmistusaineet tuotetaan ’Ethical Trade’ käytännön mukaisesti. Kun ostat tämän tuotteen tuet samalla paikallisia tuottajia eri maissa. Celestial Seasonings on Amerikan suurin erikoisteen valmistaja. Jokainen teepakkaus voidaan sulkea tiiviisti avaamisen jälkeen. Tämä takaa sen, että teen aromi ja maku säilyy.

Kommentit:

 • Maku on lempeä ja hyvä.
 • Kaksi peukkua!
 • Tämä on se! Heräsin uutena ihmisenä. Kiitos.

Alkuperä: Yhdysvallat

Pakkaus: 20 pussia / 35 g


Ainesosat: kamomillankukka, lehmuksenkukka, valeriana, vihermintunlehti, sitruunaruoho, orapihlajanmarja, appelsiininkukka.

7. Ministry Of Tea: The Big Sleep tee, luomu

Erityisesti unensaantia helpottamaan suunniteltu ’The Big Sleep -teejuoma sisältää tunnetusti rentouttavia yrttejä kuten kamomillaa, sitruunamelissaa, valeriaanaa ja rooibosta.


Kommentit:

 • Ihanan rentouttava ja miellyttävän makuinen.
 • Yllätyin, että tämä tee auttaa nukahtamisessa.
 • Tosi hyvä ja rauhoittava tee, lemppari!

Alkuperä: Iso-Britannia

Pakkaus: 20 pussia / 30 g

Ainesosat: Kaneli*, kamomilla*, rooibos*, sitruunamelissa*, valerianajuuri*, luonnollinen apelsiininmaku.
*Luomu ainesosat.

8. Yogi Tea: Bedtime tee, luomu

Rentoudu ja anna mielessä pyörivien ajatusten hidastua. Päästä irti päivän haasteista. Luontaisesti kofeiiniton ’Yogi Tea Bedtime-tee on täydellinen kumppani hidastamiseen ja unten maille valmistautumiseen.

Kommentit: 

 • Jokailtainen luottokaveri 🙂 
 • Toimii! Ja on hyvän makuinen myös.
 • Ongelmani on aamuyöstä heräileminen. Tämä auttaa jatkamaan unta. 


Alkuperä: Saksa

Pakkaus: 17 pussia / 28,9 g

Ainesosat: Fenkoli* (31%), kamomillankukka* (19%), piparminttu*, sitruunamelissa*, kardemumma*, sitruunaruoho*, ryytisalvia*, laventelinkukka* (4%), humala* (2%), muskottipähkinä*.
* = luomu

9. Clipper: Snore & Peace tee, luomu

Rauhoittava ja hienovarainen sekoitus kamomillaa ja laventelia yhdistettynä raikkaaseen sitruunamelissaan tekee ´Clipper Snore & Peace -teestä nappivalinnan illan rentoutumiseen ennen nukkumaanmenoa.

Kommentit: 

 • Ehdoton illan viimeinen nautinto <3 
 • Maku on hienostuneen kevyt. Lisään tilkan maitoa. 
 • Rakastan laventelia! Tässä se todella tuoksuu ja maistuu.

Valmistusmaa: Iso-Britannia

Pakkaus: 20 pussia / 30 g

Ainesosat: Kamomilla* 30%, sitruunamelissa* 15%, laventeli* 14%, sitruunaruoho*, fenkolinsiemen*, ruusunmarja*, viherminttu*.
* = luomu

10. Clipper: Nighty Night tee, luomu


Tämän ’Clipper Nighty Night -teen tarkoitus on edistää unensaantia ja ylläpitää laadukkaita yöunia. Virkistävän luonteikas yrttihauduke, jonka maussa yhdistyvät kaneli, kamomilla, valeriaana ja muut luonnolliset yrtit. Luontaisesti kofeiiniton.

Kommentit: 

 • Hyvä maku, tykkään!  
 • Maistuu hieman makealta, sopii juotavaksi sellaisenaan.
 • Vihdoinkin hyvän yön unet!

Valmistusmaa: Iso-Britannia

Pakkaus: 20 hauduketta / 40 g

Ainesosat: Kaneli*, kamomilla* (25%), rooibos*, sitruunamelissa* (5%), luontainen appelsiiniaromi, joka sisältää muita luontaisia aromeja (5%).
* = Luomuviljelty

Nämä iltayrttiteesekoitukset ovat vain pieni osa niistä kaikista vaihtoehdoista mitä markkinoilla on saatavilla. Luomutuote on aina hyvä valinta. Silloin tietää, että tuote on mahdollisimman puhdas.
On todettu, että rutiinit ovat avainasemassa mitä tulee nukahtamiseen ja terveelliseen uneen. Kun lisäät nautinnollisen teehetken iltaasi, viestit keholle ja mielelle, että on tullut aika rentoutua.
Vaikka vaikutukset varmasti vaihtelevat henkilöstä henkilöön, ’yrttitee saattaa olla todella hyvä vaihtoehto sinulle joka haluat saavuttaa laadukkaan unen luonnollisin keinoin.
Suosittelemme rauhassa kokeilemaan ja etsimään juuri sinulle sopivan tuotteen.

KIRJAVINKIT

MUITA AIHEESEEN LIITTYVIÄ TUOTTEITA