Miksi ja miten käyttää heraproteiinia?

Mikä on heraproteiini?

On tavallista, että proteiinijauhe koostuu herasta (engl. whey). Heraproteiini tulee maidosta jossa se on noin 20 % proteiinista, ja loput 80 % on kaseiinia. Maitoproteiinit ovat ravitsemuksellisesti korkealaatuisia, sillä ne sisältävät runsaasti kaikkia elimistön tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja. Maitoproteiini imeytyy myös hyvin, ja siksi elimistö voi käyttää sitä tehokkaasti hyväkseen. 
Proteiini on kehon rakennuspalikoita, rakentaa soluja ja muodostaa hormoneja ja entsyymejä. Proteiini koostuu kahdestakymmenestä aminohaposta, joista yhdeksän on välttämätöntä, ja se on nautittava ruokien tai ravintolisien kautta.

Kenelle heraproteiinia?

Ravinnon proteiinilisä on tärkeä monelle. Proteiini lisää kylläisyyttä ja edistää lihasten kasvua ja edistää liikunnasta palautumista. Se auttaa ylläpitämään laihduttajan, painontarkkailijan ja ikääntyneen lihasmassaa.

Jos esim. jonain päivinä tulee syötyä kevyemmin, voi lisätä proteiinijauheen määrää.

Proteiinilisästä voi olla hyötyä myös tavoitteellisesti treenaavalle. Se on helppo ja nopea tapa saada proteiinia juoman muodossa heti treenien jälkeen. Se on ainakin kätevämpää kuin syöminen siinä ja silloin.

Vanhukset tarvitsevat enemmän proteiinia kuin nuoret. Päivittäinen tarve yli 60-vuotiailla on 60–100 grammaa päivässä. Siihen pääseminen vaatii jo ruokavalion miettimistä. Vähäinen proteiinin saanti kiihdyttää iäkkään lihaskatoa, heikentää vastustuskykyä, hidastaa haavojen paranemista. Se voi myös lisätä väsymyksen ja heikkouden tunnetta.

Kuitenkin, lyhyesti sanottuna, keskiverto henkilö, joka ei harjoittele kovaa, pärjää erittäin hyvin proteiinilla jonka saa päivittäin ruoan kautta. Mutta jos harjoittelee kovaa ja haluaa maksimoida tuloksia, proteiinilisällä voi olla suuri merkitys.

Miksi valita luonnollinen heraproteiinijauhe?

Ei ole ihan helppoa löytää omansa kaikkien proteiinijauheiden seasta. Niitä on niin paljon erilaisia.
Mutta loppujen lopuksi valinta saattaa osoittauta yksinkertaiseksi koska kun valitsee ravintolisän, ei halua sellaista tuotetta joka sisältää turhia lisäaineita. Proteiini on se ainesosa jota haluat, ei makeutusaineita tai keinotekoisia makuaineita joiden ainoa tarkoitus on parantaa tuotteen makua. Proteiinijauhetta on tarkoitus sekoittaa juomaan tai ruokaan joten itse jauheen maku ei ole pääasia. 

Suosittelemme valitsemaan juuri sinulle sopiva, laadukas ja  hyvä proteiinijauhe joka on makeuttamaton.

Olisiko vegaaninen proteiinijauhe kiinnostava vaihtoehto?
Silloin on paljon valinnanvaraa. Voit testata vegaanisia proteiinijauheita jotka ovat esim. riisi-, kaura-, hamppu- tai herne-pohjaisia. Katso kaikki ’Holistic tuotteet tästä.

Holistic Protein heraproteiinijauhe on makeuttamaton, gluteeniton, soijaton ja kananmunaton. Se ei sisällä keinotekoisia makeutusaineita tai muita lisäaineita. Siihen on lisätty yhdistelmä entsyymejä, jotka edistävät imeytymistä.
Ruotsissa Holistic Protein Heraproteiinijauhe on ihan omassa luokassaan ja paras makeuttamaton heraproteiinijauhe. Iloksemme tuotetta saa nykyään myös Suomesta. Se on upea tuote esim. kaikille niille jotka eivät voi syödä proteiinilisää jossa on esim. soijaa tai herneitä.

Testaaja 1
”Jauhe liukenee nopeasti ja siihen muodostuu hieno vaahto päällimmäiseksi. Rakenne on ohut ja maku on melkein huomaamaton mutta tuntuu raikkaalta. Tämä on täydellinen vaihtoehto jos keinotekoiset maut ja makeutusaineiden makut inhottaa.”

Testaaja 2
”Jos on tottunut makeuteen, tämä on melkein mauton.
Siten se ei myöskään herätä makeanhimoa. Positiivista on, että se ei sisällä makeutusaineita eikä myöskään muita lisäaineita.”

Holistic on ruotsalainen tieto- ja tukkuyritys, joka kehittää ja myy luonnollisia tuotteita probiooteista rawfoodiin ja proteiinijauheisiin. Yrityksen valmistamat ravintolisät ovat erittäin korkealaatuisia. Holisticin pääkonttori sijaitsee Norrköpingissä, Ruotsissa.

Miten heraproteiinia käytetään?

Vaniljapohjainen maku toimii kaikkeen leivontaan. Alla on lista käyttöesimerkeistä joissa proteiinijauhe tuo proteiinipitoisuutta ja rakennetta.

Proteiinijauheen käyttö:

piirakat
tuorepuuro
kaurapuuro
pannarit/letut
smoothiet
raakasuklaa / raakaleivonta
chiahillo
jäätelö
proteiinivaahto
omenakaurapaistos
keksit

Resepti: Suklaa Smoothie Bowl

  • 1/2 – 1 avokado
  • 1 kauhallinen heraproteiinijauhe
  • 200g jäisiä marjoja (mansikka, mustaherukka, mustikka)
  • 1 rkl raaka kaakaojauhe
  • 1 tl viherjauhe
  • Jos haluaa lisää makeutta ja hiilihydraatteja: 1/2 – 1 banaani 
  • Neste: kookosmaito, kauramaito tai vesi 
    (lisää vain niin paljon, että blenderi jaksaa pyörittää seosta. Anna sekoittua kunnolla)

Tämä on lusikalla syötävä proteiinijauhe smoothie. Ohje sisältää hyviä rasvoja (avokado) sekä hiilihydraattia hedelmistä (banaani) ja se antaa lisäenergiaa (viherjauhe ja kaakaojauhe).

Miksi hankkia Holistic Protein heraproteiinijauhetta?

Vastaus kysymykseen on yksinkertainen! Koska saa saman tehokkuuden kuin tavanomaisella heraproteiinijauheella, mutta välttyy, rehellisesti sanottuna, kaikilta niiltä roskilta joita monet heraproteiinijauheet sisältävät nykyään. Keinotekoiset väriaineet, makeutusaineet, keinotekoiset aromit ja etenkin halpa makeutusaine maissisiirappi. Korkea fruktoosipitoisuus tekee maissisiirapista makeampaa ja helpommin käsiteltävää elintarviketeollisuudessa. Juuri fruktoosipitoisuuden vuoksi maissisiirappi on tutkijoiden mukaan tavallista sokeria haitallisempaa ihmisten terveydelle. Tutkijoiden mukaan fruktoosin todellisia määriä tuotteissa on vaikea selvittää elintarviketeollisuuden puutteellisten pakkausmerkintöjen vuoksi.
Jos haluaa parantaa terveyttään ja/tai tehostaa harjoittelua, sen tyyppiset tuotteet eivät ole lainkaan merkityksellisiä eikä niiden pitäisi kuulua terveelliseen ruokavalioon.

Suosittelemme terveellisempää vaihtoehtoa ’Holistic Protein heraproteiinijauhetta koska se on makeuttamaton, gluteeniton, soijaton ja kananmunaton. Tuote ei sisällä keinotekoisia makeutusaineita tai muita outoja lisäaineita. 

Katso edullisin hinta heraproteiinijauheelle ’täältä.