Eteeriset öljyt – mitä ne ovat ja miten niitä käytetään

Aromaterapia ei ole mikään uusi keksintö. Eteerisiä öljyjä on käytetty tuhansia vuosia kosmeettisiin ja hengellisesti kohottaviin tarkoituksiin.
Me olemme käyttäneet eteerisiä öljyjä jo kauan mutta aktiivisesti päivittäin kolmisen vuotta. Tässä artikkelissa kerromme miten eteerisiä öljyjä voidaan käyttää. Koska meillä jo on Young Living eteerisistä öljyistä kokemuksia, sitä tietoa on kiva jakaa muillekin. Olemme todella kiitollisia näistä öljyistä, sillä ne ovat toimineet niin hyvin meillä ja tuoneet uusia luonnollisia vaihtoehtoja arkeemme. Voi hyvin sanoa, että eteeristen öljyjen myötä elämänlaatu on parantunut paljonkin. Eteeristen öljyjen avulla on niin monia mahdollisuuksia tukea hyvinvointia luonnollisin keinoin ja näiden öljyjen käyttömahdollisuudet ovat hyvin laajat.

Eteeristen öljyjen laatu

Tärkein asia kun alkaa tutustumaan eteerisiin öljyihin on, että valitsee eteeriset öljyt huolella siten, että voi olla varma niiden laadusta ja puhtaudesta. Valitse siis 100% puhtaita eteerisiä öljyjä yritykseltä jolla on korkeat laatustandardit.

Young Living eteeriset öljyt eristetään pääasiassa huolellisella vesihöyrytislausmenetelmällä sekä kylmäpuristamalla, puhtaimmat eteeriset öljyt ovat paljon tehokkaampia kuin kasvit, joista ne eristetään. Kun kädessäsi on pullo tehokasta Young Living eteeristä öljyä, ulottuvillasi on koko luonnon puhdas olemus koska aito ja käsittelemätön eteerinen öljy ei sisällä mitään muuta kuin kasvin aitoa öljyä.

Eteeriset öljyt käyttö:

  1. Diffuuserissa
  2. Hierontaan
  3. Ihonhoidossa/Kauneudenhoidossa
  4. Ruoanlaitossa/Ravintolisänä
  5. Aromaattiseen käyttöön
  6. Kodinhoidossa

Diffuuseri kokemuksia

Meillä on diffuusereita kolmessa huoneessa ja olemme onnellisia näistä. Päivittäin ainakin joku aroma diffuuseri on käytössä. Jos tuntuu, että tarvitsee jotakin öljyä tai sen vaikutusta, esim. piparminttua päänsärkyyn tai laventelia nukahtamiseen, niin siitä vaan tipauttamaan tippoja diffuuserin veteen. Tai valitsemaan sekoituksen eteerisistä öljyistä sen mukaan millaista tunnelmaa hakee. On kivaa laittaa päivittäin tuoksua diffuusoriin. Sitä voi käyttää niin monella tavalla, rentoutumiseen tai energisoimaan ja kaikki siltä väliltä. Se luo aina ihanan rennon ilmapiirin. Siitä sitten vaan pöhötin pörisemään.

Hieronnassa

On ihanaa antaa toisilleen hierontaa. Suosittelemme käyttämään jotain öljyä pohjana esim. kookosöljyä, manteliöljyä tai jojobaöljyä. Laimentaminen on hyvä idea muutenkin esim. lapsille ja jos on vasta-alkaja. Laventeli sopii erityisen hyvin illalla koska se on ominaisuuksiltaan rauhoittava. Tipauta pari tippaa esim. manteliöljyyn ja hiero hetken. Sen jälkeen on rentoutunut olo ja uni tulee helposti. Lapsetkin tykkäävät paljon.
Kesällä piparminttu on ihana eteerinen öljy käyttää koska se on viilentävä. Sopii hyvin esim. jos jalat ovat turvonneet lämmöstä.

Eteeriset öljyt ihonhoidossa

Moni hoitola käyttää eteerisiä öljyjä hieronnassa. Se on ihan taivaallinen kokemus. Suosittelemme lämpimästi esim. jotain hoitolaa jossa tehdään esim. holistisia kasvohoitoja.
Ihonhoitotuotteita voi valmistaa itse ja niihin voi lisätä eteerisiä öljyjä. Verkossa löytyy paljon eri ohjeita. Myös ihan neutraaliin perus ihovoiteeseen voi lisätä omaa lemppari tuoksua eteerisistä öljyistä.

Ruoanlaitossa/Ravintolisänä

Young Living eteeriset öljyt ovat turvallisia käyttää ravintolisänä ja mausteena tai makuna ruoanlaitossa ja leivonnassa. Sisäiseen käyttöön tarkoitetut öljyt ovat merkitty + merkillä ja kuuluvat Plus-öljyt tuotesarjaan. Käytämme näitä öljyjä esim. salaattikastikkeisiin, marinadeihin, smoothieen, juomiin, teehen, leivontaan. Vain mielikuvitus on rajana. Jos pitää Thai-ruoasta, voi kokeilla lisätä Lemongrass Plus- ja Ginger Plus-öljyjä keittoihin ja marinadeihin. Nami nami…

Kodinhoidossa

Voimakkaita kemikaaleja sisältävät siivousaineet eivät ole ainoa vaihtoehto kodin puhdistukseen. Vähemmän on enemmän –pätee kun käyttää eteerisiä öljyjä tai Thieves®-tuotesarjan tuotteita. Nauti mielenrauhasta ilman kompromisseja ja pyyhi työtasot, siivoa sotkut ja puhdista likaiset pinnat lempeillä, mutta tehokkailla tuotteilla.

Aromaattiseen käyttöön

Moni olettaa, että eteerinen öljy on sama kuin tuoksuöljy.
Toki kaikki öljyt tuoksuvat mutta se ei ole niiden ainoa tehtävä. Eteerisen öljyn sisään hengittäminen kohottaa aisteja ja tuo monta myönteistä vaikutusta.

  • Hengitä sisään öljyä suoraan pullosta.
  • Kaada lämmintä vettä kulhoon ja lisää muutama tippa eteeristä öljyä esim. eukalyptus tai piparminttu. Kumarru kulhon yli ja peitä pää ja kulho pyyhkeellä ja hengitä hitaasti ja syvään. 
  • Lisää 1-2 tippaa kämmeniin ja pidä ne nenän ja suun lähellä ja hengitä syvään. Huom! Älä pidä niitä silmien lähellä tai kosketa silmiäsi.
  • On olemassa niin sanottuja diffuuserikoruja joille voi tipauttaa eteeristä öljyä. Sillä tavalla voit kuljettaa lemppari tuoksua mukanasi koko ajan.

Varoitus:
”Eteeriset öljyt saattavat herkistää ihoa. Säilytä öljyt lasten ulottumattomissa. Jos olet raskaana, imetät tai jos sinulla on lääkitys tai diagnosoitu sairaus, kysy terveydenhuollon ammattilaiselta tuotteen soveltuvuudesta ennen käyttöä.”

Julkaisemme piakkoin artikkelin jossa esittelemme omat suosikkimme eteerisistä öljyistä ja öljy sekoituksista. Linkitämme sen sitten tähän artikkeliin.

Jos haluat katsoa tuotevalikoimaa lähemmin niin alla on linkki kotimaiseen verkkokauppaan josta saa tilattua Young Living eteeriset öljyt ja muut tuotteet nopealla toimituksella.

Katso eteeriset öljyt ’täältä.